torstai 4. toukokuuta 2017

Bloggaan paljon myös muotoiluista, kuten Eero Aarnion Pallotuolista

Eräs lempiesineeni on Futuron ja Ufox-ilmankostuttimen lisäksi Pallotuoli. Pidän myös kotimaisesta klasista, kuten Aurinkopullo, Ultima Thule ja moni muu.  Kotimainen muotoilu, finnish design, ball chair, Eero Aarnio: Pallotuoli. Pidän mukavista, möyheistä, puhtaista esineistä ja muodoista, futurismista ja kiillosta. Se on tivoli, se on avaruussukkula, se on konjakkilasi, se on silmä... Design Museo Helsinki Helsinkipäivänä 12.6.16 mustavalkoisissa kuvissa alla. Värikuvat ovat ennen ja jälkeen tuon päivän.
valokuvaaja Satu Ylävaara, photographer Satu Ylavaara


Kuvaan pallotuolia muuallakin, museoissa, käytössä, näyteikkunoissa:

Energinen, luova ja positiivinen Eero Aarnio haastattelussa Akateemisessa kirjakaupassa: 


Pallotuoli viimeksi Emmassa huhtikuussa 2017:


Pallotuolia saa ihailla myös Tukholmassa - ainakin maaliskuussa 2017 oli komeat, mutta korkeat ulkomainokset tälle mainiolle tuotteelle - ai pahus, taitaa olla vain pastillituoli, mutta menköön:


       Pallotuoli on selkeä aikakautensa tavara, jota on käytetty monessa popkulttuurin kohtauksessa. Kuten kun Sherlock Holmes ( Benedictus Cucumbercatch ;) ) yrjöää. Se on Simpsoneissakin. Pallotuoli on myös hieno kehys, raamit. Pitkät saapikkaat ja minihame. Erityisen hieno on kuva Kekkosesta ballerinat jalassa - pallotuolissa. 

Jo ennen kuin Image kirjoitti tai Mark Levengood lausahti kirjailijaohjelmassa olin keränny kotimaista muotoilua yhteen otsikolla Tom of Finland ja Muumit. Kröhöm ;) Pinterestissä:  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.