keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Omakuvien ironinen uusi aalto eli jatkettua todellisuutta

Millaista grafiikkaa, poptaidetta ja muuta taidetta ja videota voi puhelimen ilmaisilla ohjelmilla tehdä?  Kuvan on oltava tietysti kevyt, eikä kaikki kuvat onnistu, esimerkiski kasvot pitää näyttää kasvoilta - tai miten proggis kasvot määrittää. 
Joulukuussa ja tammikuun 2019 ensimmäinä päivinä jatkoin tutustumista  augmented realityyn eli jatkettuun todellisuuteen, sekä puhelimen kuvanmuokkauksiin, tietenkin ilmaisilla ohjelmilla. Tämä merenneito kuitenkin Photo Lab appsilla.
Opetin fotaria vuosituhannenvaihteessa. kröhöm, ja olen valokuvannut 80-luvulta lähtien, ensin filmille ja ( mukaan lukinen dia ja kaitafilmi ), sitten digille. Kuvaan nykyään järkkäreillä, puolijärkkäreillä, pokkareilla ja puhelimilla.



Puhelimella yhdistän Photo LabPicas, PainntFace Appien valmiita pohjia, filttereitä, videoita ja niiden eri yhdistelmiä, ja / tai Magic Labin taidetta, jota voi tehdä tehdä omavaraisena tussitaiteena, lisätä mm tahroja ja pläikkiä, vanhentaa valokuvaa, muuttaa tunnelmaa. Lisätä tähtisadetta tai vaikkapa korppeja taivaalle. Höytyviä voikukkia.




Minä teen myös taidetta. Ja toivotan kaikenlaiset uudet ja solidaariset, ilmaiset taiteentekovehkeet ja appsit tervetulleiksi. 









Augemented reality, ei siis pelkistettyä todellisuutta, vaan jatkettua todellisuutta. Tässä pupuna. Kuvan naarmutus Magic Lab -sovelluksella. Hassuttelukuvia. Kantsii kattoo, jääkö filtterit päälle...

Mutta toisaalta, jokainen vaaliraportti pitäisi tehdän pupunkorvat esillä kun ketunhäntä on kuitenkin kainalossa.





 Hauskoja ja nopeita joulukortteja ja vilkkuvien valojen ja sähikäisten uuden vuoden toivotuksia voi tehdä. Kotikutoisia ja hölmöjä, upeita muistoja ja monipuolista grafiikkaa. Tilanteen mukaan. Kun esimerkiksi ilotulitus kielletään myrskyn ja ekologiosuuden vuoksi, voi Hyvää uutta vuotta! -giffi pyöriä luuppina ikuisuuksiin. Tai seuraavaan uuden vuoden aattoon asti. Silmät säilyy ehjinä. Ja perhe- ja naapurisopu ;)



Tässä suht tuore 27.12.2018 ottamani omakuva Huawei-puhelimella. sinistettynä Magic Labissa ja lisätty naarmuilla ja tahroilla.










Short in english:

I have been photographing since 1980´s. I used to teach PhotoShop in 1998-2000. Still even though I use these free apps with phone and laptop to do art, graphic design and yule cards.

Selfportraits turning into graphic novel character, graphic novel characters. Self portrait, issuli, muotokuva, potretti, graphic, portraits, selfie, portrait, self portraits 01.01.2019.



tässä omakuvani, oopperanaamio taitaa olla Picas vaiko Painnt, ja lopullinen Photo Lab. 



Nämä kaikki olen tehnyt ilmaisilla ohjelmilla joiden jäljiltä jää vesileima ja tekiessä ruudulla pyörii mainokset, mutta pidän puhelimen äänettömänä niin silloin nuo turhat mainokset eivät häiritse. 



Lisää augmented reality (AR, ARkamera, ART, ARcamera ) eli ei niinkään pelkistettyä todellisuutta, vaan lisättyät odellisuutta Herttakuningattaresta Elisabet Bathoryyn Painnt'in kautta.


tässä alkuperäinen Photo Labin kuvani

tässä Picasan ohjelmalla vähän enemmän sävyjä


Picasan polaroidista pidän paljon. Meillä kävi aito Polaroid-kamera 70-luvun loppupuolella. 

Lisää merenneitojani Pinterestissä:




Photo Labissa on myös paljon kauhuaiheita ja -variaatioita... 



Kun taas helmikuussa 2017 tein mm mustavalkoisia kuvia Lumian puhelimellani, rasteria ja film noirin pilkkuja huivissa, suruharsossa tai muuten vain salaperäisyyden verhossa:


Burleskissa saa olla minkänäköinen ja -kokoinen tahansa, kyse on ilottelusta, nauttimisesta, ja ehkä myös sen jakamisesta. Kuvien, selfieiden kaipuu kauneuteen, joka on nuoruutta ja sileyttä voi saada myös ironisia aspekteja. Koshaus eli cosplay ja vaikkapa larppaaminen saavat kaikki laajentaa minäkuvaa, tai sen naamiota. Persoonaa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.